Czytasz wiadomości wyszukane dla słów: Jak zrobić krem budyniowy

photo



Temat: krem budyniowy
krem budyniowy
nie mam pojecia juz jak mozna zrobic krem budyniowy. a to wychodzi mi za
rzadki, a to sie wazy, albo wychodzi taki kleisty jak sam budyn. Mozecie mi
pomoc?
kiedys robilam ten krem i zawsze sie udawal a teraz to normalnie katastrofa!
robie tak: dwa budynie, mleka tyle ile napisano na opakowaniu jednego budyniu-
z tego wszystkiego ugotowac budyn. Jak budyn ostygnie ( zimna calkowicie)
ubijam go mikserem z kostka masla. i to koniec...
pomocy! Przeczytaj resztę odpowiedzi



Temat: Delikatny krem do tortu
Bez masla raczej sie nie obedzie-jesli nie liczyc samej bitej smietany czy tez
jogurtu z np.owocami i zelatyna.
Sprobuj moze zrobic krem budyniowy-masla w nim niewiele i rzeczywiscie jest
lekki.
2op.budyniu (smietankowy lub waniliowy) na 0,5l mleka kazdy (raczej nie
Gellwe, bo ostatnio wyszlo mi z tego nie wiem co)
3szkl.mleka (do ugotowania budyniu)
1szkl.cukru pudru
1kostka miekkiego,dobrego masla
skorka otarta z 1 cytryny
Ugotuj budyn z polowa szklanki cukru,przykryj pokrywka i odstaw do ostygniecia.
Maslo utrzyj na puch z reszta cukru-najlepiej, gdyby po utarciu bylo prawie
biale:)
Do zimniego budyniu (sprawdz, czy na powierzchni nie zrobil sie kozuch,jesli
sie zrobil to zdejmij wierzchnia warstwe) dodawaj po lyzce utartego masla i
miksuj mikserem.Gdy skladniki polaczone-dodaj starta skorke z cytryny.
Jesli masz chec na 2 smaki-przed dodaniem skorki podziel mase na 2 czesci i do
jednej dodaj skorke a do drugiej rozrobione w odrobinie wrzatku (i ostudzone)
3-4 lyzki kakao i np.siekane orzechy lub migdaly.
Smacznego. Przeczytaj resztę odpowiedzi



Temat: Pogaduchy na forum :)
Dziękuję wszystkim za rady :-)

A do My-chy mam pretensję, że jej wczoraj nie było ;-))))
Takich rad potrzebowałam.

Udało mi się zrobic krem budyniowy, ale jakiś dziwny. Przepis
znalazłam w internecie. Nie opierał się na normalnym budyniu, tylko
na takim ugotowanym z mąką pszenną. W smaku był zbyt mączasty.
A jak się robi z normalnego budyniu, to gotuje sie budyń gęściejszy?

Śmietany nie użyłam. Bałam się, że zepsuję. Ubiję ją do lodów w niedzielę.
A żeby się dobrze ubiła muszą być jakieś warunki? Zimna ma być mocno,
czy coś innego? Przeczytaj resztę odpowiedzi



Temat: tort dla alergika
A toleruje soję? Bo jeśli tak to możesz zrobić krem budyniowy na mleku sojowym
(mleko, cukier, mąka ziemniaczana i margaryna bezmleczna) a jako spód zrobić
krążek kruchego ciasta (margaryna bezmleczna, cukier i mąka). Robiłam takie
"torty" mojej siostrzenicy. Jeżeli ma alergię również na soję, to zamiast kremu,
możesz zrobić konfiturę np.: wiśniową. Przeczytaj resztę odpowiedzi



Temat: jak zrobić krem budyniowy do tortu?
jak zrobić krem budyniowy do tortu?
Pliz pomożcie...! Na jutro muszę zrobić pierwszy w zyciu tort :( Na Swoje
urodziny...
Jak sie robi taki krem z budyniu i masła/margaryny? Jakie proporcje?
Czy to to samo co krem karpatkowy?
Tort robi sie dzien wczesniej? Przeczytaj resztę odpowiedzi



Temat: Jak zrobic krem budyniowy?
Jak zrobic krem budyniowy?
Tzn. jak zrobic to chyba wiem, utrzec maslo z budyniem.Ale...probowalam
tysiac razy i zawsze mi sie zwarzyl....
Moze macie jakis zloty srodek? Przeczytaj resztę odpowiedzi